Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Krewetki w sosie czosnkowym: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Krewetki w sosie czosnkowym
Składniki

8 krewetek z zalewy
2 ząbki czosnku
6 łyżek oliwy
pęczek natki
sok i skórka starta z 1 cytryny

Sposób przygotowania

Przepisy na krewetki - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKrewetki opłukać z zalewy i osuszyć. Na dobrze rozgrzanej oliwie smażyć krewetki ok. 5 minut. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Do krewetek na patelni wlać sok z cytryny oraz dodać natkę i czosnek. Chwilę dusić mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu umieścić krewetki polane sosem.

Podawać razem z pieczywem czosnkowym oraz z sałatką z sosem winegret i z wytrawnym winem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 stycznia 2018
Imieniny Fabioli, Miły, Sebastiana
19 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (45 głosów oddany-e)

Porada

"Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba gotowana Podst. Karp na niebiesko gotowany 1930r Pstrąg smażony podstawa Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi Sum na zimno

Tagi:
- Licznik - 003310

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!