Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska: Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska
Składniki

0,5 kg fileta z ryb morskich
6 szklanek rosołu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżeczki stopionego masła
2 łyżeczki oleju sezamowego
3 szklanki mleka
3 szklanki ugotowanych, posieka­nych pieczarek
1/2 szklanki ugotowanego zielonego groszku
1 pomidor
2 łyżki wódki
2 łyżeczki soli olej
3 kromki pszennej bułki

Sposób przygotowania

Kuchnia ChińskaRybę zalewamy 2 szklankami rosołu, gotujemy przez 10 minut na małym ogniu i odcedzamy. Ściągamy z niej skórę, przepuszczamy przez maszynkę lub siekamy na pastę. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mlekiem, a roztopione masło z olejem sezamo­wym. Wywar rybny i resztę rosołu wlewamy do garnka, dodajemy pastę rybną, posiekany pomidor, pieczarki, groszek, wódkę i sól. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty. Dodajemy mąkę zmieszaną z mlekiem, tłuszcz i pod­grzewamy do zgęstnienia. Na Mocno rozgrzewamy (180 ° C) olej, wsypujemy bułkę po­krojoną w drobną kostkę i smażymy na złoty kolor. Gotowe grzanki wkładamy do wazy i zalewamy gorącą zupą.

Nazwa potrawy bierze się od charakterystycznego dźwięku podobnego do trzaskania drew, jaki wydają grzanki zalane gorącą zupą które podajemy oczywiście szybko zaraz po przyrządzeniu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 18 czerwca 2018
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SANDACZ NA ZIMNO Ryba gotowana Podst. LESZCZ SMAŻONY - ynkla MAJONEZIKI Z RYB Śledź z rusztu

Tagi:
- Licznik - 003642

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!