Aktualnie jest 471 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karp z migdałami i miodem: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Karp z migdałami i miodem
Składniki

ok. 1,2 kg karpia
200 g płatków migdałowych
2 łyżki masła
4 łyżki płynnego miodu
szczypta imbiru
szczypta cynamonu
olej lub oliwa
sól
pieprz
sok z cytryny

Sposób przygotowania

Przepisy na ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRybę oskrobać z łusek, oczyścić starannie opłukać, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Pokroić rybę w dzwonka i podsmażyć na rozgrzanym oleju lub oliwie, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Płatki migdałów lekko zrumienić na suchej patelni. Masło rozpuścić, dodać miód, imbir, cynamon i migdałowe płatki, wymieszać. Sosem polać rybę, piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 grudnia 2017
Imieniny Albiny, Sebastiana, Zdzisławy
349 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (40 głosów oddany-e)

Porada

"Noże zardzewiałe oczyścimy, przeciągając je przekrojoną cebulą, a następnie sola by usunąć przykry zapach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sum na zimno Ryba gotowana Podst. Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi SZCZUPAK SIEKANY Morszczuk w cieście

Tagi:
- Licznik - 002856

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!