Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karp z migdałami i miodem: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Karp z migdałami i miodem
Składniki

ok. 1,2 kg karpia
200 g płatków migdałowych
2 łyżki masła
4 łyżki płynnego miodu
szczypta imbiru
szczypta cynamonu
olej lub oliwa
sól
pieprz
sok z cytryny

Sposób przygotowania

Przepisy na ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRybę oskrobać z łusek, oczyścić starannie opłukać, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Pokroić rybę w dzwonka i podsmażyć na rozgrzanym oleju lub oliwie, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Płatki migdałów lekko zrumienić na suchej patelni. Masło rozpuścić, dodać miód, imbir, cynamon i migdałowe płatki, wymieszać. Sosem polać rybę, piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (47 głosów oddany-e)

Porada

"Oczy ryby powinny być jasne, błyszczące i wypukłe. Matowe i zapadnięte świadczą o nieświeżości ryby."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Karp na niebiesko gotowany 1930r RYBA SMAŻONA Wigilia Węgorz wędzony Pstrąg smażony podstawa SZCZUPAK SIEKANY

Tagi:
- Licznik - 003673

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!