Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
1 kilo karpia
1 kilo kapusty
..... czytaj opis
Przepis na około 1 kilogram karpia, 1 kilogram kapusty, garstkę namoczonej fasoli czerwonej i też jedna garstka cebulki bardzo drobnej dymki by się przydała.
Przygotowanego karpia i podzielonego na dzwonka lekko posolić iwłożyć do lodówki na kilka godzin, aby w lodówce lekko się
wysuszył przed duszeniem w kapuście. Kapustę kiszoną nożem pokroić (poszatkować, aby w czasie jedzenia na brodzie nie wisiała).
Duś kapustę dolewając wody, żeby lekko w wodzie była duszona. W połowie duszenia, gdy kapusta zaczyna robić się miękka, dodaj fasolę i trochę później całe cebulki. Czasami dodaje się też grzybów różnych. Dodaj pieprz i niewiele soli, lecz na końcu, bo kapusta może
być słona. Jeżeli będzie kapusta miękka to dodaj dzwonka przykrywając je kapustą i duś na bardzo małym ogniu w garnku szczelnie przykrytym przykrywką, duś miękkiego karpia. Choć wygląda karp jak groch z kapustą, to najsmaczniejsza jest cebulka, kapusta i fasola
Smakuje dobrze z chlebem razowym lub ziemniakami całymi przepijając piwem schłodzonym.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku
"W przypalonym garnku zagotować w małej ilości wody kilka cebulę. Łatwiej się czyści !"
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
SANDACZ NA ZIMNO Pstrąg pieczony w ziołach Ryba w occie Sum na zimno Karp smażony Wigilia
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!