Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karp w kapuście i fasoli : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Karp w kapuście i fasoli
Składniki

1 kilo karpia
1 kilo kapusty
..... czytaj opis

Sposób przygotowania

Przepis na karpia w kapuście i fasoliPrzepis na około 1 kilogram karpia, 1 kilogram kapusty, garstkę namoczonej fasoli czerwonej i też jedna garstka cebulki bardzo drobnej dymki by się przydała.
Przygotowanego karpia i podzielonego na dzwonka lekko posolić iwłożyć do lodówki na kilka godzin, aby w lodówce lekko się
wysuszył przed duszeniem w kapuście. Kapustę kiszoną nożem pokroić (poszatkować, aby w czasie jedzenia na brodzie nie wisiała).
Duś kapustę dolewając wody, żeby lekko w wodzie była duszona. W połowie duszenia, gdy kapusta zaczyna robić się miękka, dodaj fasolę i trochę później całe cebulki. Czasami dodaje się też grzybów różnych. Dodaj pieprz i niewiele soli, lecz na końcu, bo kapusta może
być słona. Jeżeli będzie kapusta miękka to dodaj dzwonka przykrywając je kapustą i duś na bardzo małym ogniu w garnku szczelnie przykrytym przykrywką, duś miękkiego karpia. Choć wygląda karp jak groch z kapustą, to najsmaczniejsza jest cebulka, kapusta i fasola
Smakuje dobrze z chlebem razowym lub ziemniakami całymi przepijając piwem schłodzonym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby o trudno usuwalnej łusce, jak np. okoń najlepiej skrobać widelcem. Jeszcze praktyczniejszą metodą jest wykonanie prostego narzędzia, tj. listewka i 2 kapsle"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pstrąg pieczony w ziołach FILETY RYBNE Z JAJAMI Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi Krewetki z ananasem Krewetki w sosie serowym Amiro

Tagi:
- Licznik - 004189

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!