Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karp w kapuście i fasoli : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Karp w kapuście i fasoli
Składniki

1 kilo karpia
1 kilo kapusty
..... czytaj opis

Sposób przygotowania

Przepis na karpia w kapuście i fasoliPrzepis na około 1 kilogram karpia, 1 kilogram kapusty, garstkę namoczonej fasoli czerwonej i też jedna garstka cebulki bardzo drobnej dymki by się przydała.
Przygotowanego karpia i podzielonego na dzwonka lekko posolić iwłożyć do lodówki na kilka godzin, aby w lodówce lekko się
wysuszył przed duszeniem w kapuście. Kapustę kiszoną nożem pokroić (poszatkować, aby w czasie jedzenia na brodzie nie wisiała).
Duś kapustę dolewając wody, żeby lekko w wodzie była duszona. W połowie duszenia, gdy kapusta zaczyna robić się miękka, dodaj fasolę i trochę później całe cebulki. Czasami dodaje się też grzybów różnych. Dodaj pieprz i niewiele soli, lecz na końcu, bo kapusta może
być słona. Jeżeli będzie kapusta miękka to dodaj dzwonka przykrywając je kapustą i duś na bardzo małym ogniu w garnku szczelnie przykrytym przykrywką, duś miękkiego karpia. Choć wygląda karp jak groch z kapustą, to najsmaczniejsza jest cebulka, kapusta i fasola
Smakuje dobrze z chlebem razowym lub ziemniakami całymi przepijając piwem schłodzonym.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 kwietnia 2019
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (63 głosów oddany-e)

Porada

"Ząbki czosnku uda się łatwo rozgnieść, jeżeli je przedtem posolimy. Podobnie postępujemy tłukąc w moździerzu pieprz, kminek lub inną przyprawę."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym Ryba z grilla Karp smażony Wigilia Krewetki w sosie czosnkowym Krewetki z ananasem

Tagi:
- Licznik - 004537

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!