Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karp w galarecie: Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Karp w galarecie
Składniki

1,5 kg karpia
włoszczyzna
1 cebula
sól
biały pieprz
cukier
1 łyżka żelatyny
2 pomarańcze
3 jajka

Sposób przygotowania

Ryby i owoce morzaSprawioną rybę umyć, natrzeć solą i białym pieprzem, pokroić w dzwonka. Włoszczyznę oczyścić, umyć, ugotować wywar, przecedzić. Włożyć do wrzątku pokrojoną rybę, gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Wyjąć. Do wywaru dodać wcześniej namoczoną żelatynę, podgrzać, ale nie dopuścić do wrzenia. Przyprawić, dodać sok z pomarańczy.

Rybę ułożyć na półmisku, zalać galaretą.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Aby zapobiec przypalaniu się ryby podczas smażenia na dno patelni kładziemy cienki plasterek surowego ziemniaka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE Krewetki z ananasem ZUPA RYBNA Z KARPIA Krewetki w sosie czosnkowym Pstrąg pieczony w ziołach

Tagi:
- Licznik - 003038

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!