Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karp smażony Wigilia: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Karp smażony Wigilia
Składniki

1 kg karpia
10 dag tłuszczu do smażenia ( olej )
10 dag tartej bułki
3 dag mąki
1 jajo
1 cytryna
1/2 pęczka naci pietruszki
przyprawy
sól

Sposób przygotowania

KARP SMAŻONY

Niech piszą co chcą ale karp na stole wigilijnym to karp !!!!!!


Potrawy wigilijne Karp Smażony


Karpia oczyścić, wypatroszyć, wnętrzności wyrzucić. Głowę i ogon odciąć, mięso pokrajać na kawałki grubości palca. Natrzeć solą, otoczyć w mące, jaju i tartej bułce z obu stron i usmażyć na tłuszczu. Podawać ( ja to robię ) udekorowane pietruszką, plasterkami cytryny i oczywiście z głową i ogonkiem uzmażonym tak jak ryba.
Głowę i ogon można wykorzystać do przyrządzenia galarety z ryb.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"O świeżości ryby świadczą także łuski przylegające ściśle do skóry i mięso sprężyste, uginające się pod naciskiem, ale natychmiast wracające do popprzedniej formy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado Węgorz smażony MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM Ryba gotowana Podst. Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

Tagi:
- Licznik - 005224

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!