Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karp marynowany: Dodał: Amiro | Dnia: 30-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Karp marynowany
Składniki

2 kg karpia
0,1 litra octu
2 g czarnego pieprzu
0,5 kg cebuli
3 listki laurowe
olej
woda
sól

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneRybę oczyścić, pokrajać, posolić, odstawić na godzinę. Pokrajane dzwonka usmażyć na gorącym oleju. Po usmażeniu ułożyć w rondlu, zalać uprzednio przygotowanym wywarem: do wody dodać octu, pieprzu ziarnistego, pół kg cebuli, liść laurowy i sól. Po paru dniach ryba nadaje się do konsumpcji, a przechowywana w lodówce wytrzyma nawet dwa tygodnie.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (1):

Do tej pory spłacam prowident przez te ryby świąteczne! Dodany przez: janusz (27-4-2012)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba w occie Krewetki w sosie serowym Amiro WĘGORZ NA MAŚLE RYBA W CIEŚCIE JESIOTR NA ZIMNO

Tagi:
- Licznik - 003235

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!