Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
JESIOTR NA ZIMNO : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
JESIOTR NA ZIMNO
Składniki

1,2 kg jesiotra
5 dag masła
2 żółtka
5 dag marchwi
pęczek naci pietruszki
5 dag cebuli
2 g pieprzu ziarnistego
0,51 octu
1 cytryna
0,31 galarety
20 dag sałatki z mieszanych warzyw
3 gotowane jaja
0,21 majonezu
sól

Sposób przygotowania

Przepis kuilnarny -  JesiotrJesiotra oczyścić, wypatroszyć, Do garnka wrzucić pokrajaną w kostkę cebulę, jarzyny, pieprz, około 2 dag soli, wlać ocet, sok z cytryny oraz chrząstkę kręgosłupa. Na wolnym ogniu gotować 30 minut, Potem włożyć rybę i gotować jeszcze 15 minut. Wyjąć rybę z wywaru, ostudzić i umieścić w lodówce: Udekorować żółtkiem wymieszanym z masłem, gotowanymi jajami, plasterkami cytryny. Podawać z majonezem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 25 maja 2018
Imieniny Borysa, Magdy, Marii-Magdaleny
144 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"W przypalonym garnku zagotować w małej ilości wody kilka cebulę. Łatwiej się czyści !"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska Morszczuk w cieście Pstrąg smażony podstawa RYBA SMAŻONA Wigilia MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM

Tagi:
- Licznik - 003443

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!