Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
JESIOTR NA ZIMNO : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
JESIOTR NA ZIMNO
Składniki

1,2 kg jesiotra
5 dag masła
2 żółtka
5 dag marchwi
pęczek naci pietruszki
5 dag cebuli
2 g pieprzu ziarnistego
0,51 octu
1 cytryna
0,31 galarety
20 dag sałatki z mieszanych warzyw
3 gotowane jaja
0,21 majonezu
sól

Sposób przygotowania

Przepis kuilnarny -  JesiotrJesiotra oczyścić, wypatroszyć, Do garnka wrzucić pokrajaną w kostkę cebulę, jarzyny, pieprz, około 2 dag soli, wlać ocet, sok z cytryny oraz chrząstkę kręgosłupa. Na wolnym ogniu gotować 30 minut, Potem włożyć rybę i gotować jeszcze 15 minut. Wyjąć rybę z wywaru, ostudzić i umieścić w lodówce: Udekorować żółtkiem wymieszanym z masłem, gotowanymi jajami, plasterkami cytryny. Podawać z majonezem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 20 września 2018
Imieniny Eustachego, Faustyny, Renaty
262 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ryba w occie RYBA SMAŻONA Wigilia Śledź z rusztu Karp z migdałami i miodem Krewetki w sosie serowym Amiro

Tagi:
- Licznik - 003696

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!