Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
JESIOTR NA ZIMNO : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
JESIOTR NA ZIMNO
Składniki

1,2 kg jesiotra
5 dag masła
2 żółtka
5 dag marchwi
pęczek naci pietruszki
5 dag cebuli
2 g pieprzu ziarnistego
0,51 octu
1 cytryna
0,31 galarety
20 dag sałatki z mieszanych warzyw
3 gotowane jaja
0,21 majonezu
sól

Sposób przygotowania

Przepis kuilnarny -  JesiotrJesiotra oczyścić, wypatroszyć, Do garnka wrzucić pokrajaną w kostkę cebulę, jarzyny, pieprz, około 2 dag soli, wlać ocet, sok z cytryny oraz chrząstkę kręgosłupa. Na wolnym ogniu gotować 30 minut, Potem włożyć rybę i gotować jeszcze 15 minut. Wyjąć rybę z wywaru, ostudzić i umieścić w lodówce: Udekorować żółtkiem wymieszanym z masłem, gotowanymi jajami, plasterkami cytryny. Podawać z majonezem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 22 stycznia 2019
Imieniny Dominiki, Mateusza, Wincentego
21 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado SANDACZ NA ZIMNO WĘGORZ GOTOWANY W PIWIE Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym

Tagi:
- Licznik - 003937

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!