Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
FILETY RYBNE Z JAJAMI : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
FILETY RYBNE Z JAJAMI
Składniki

50 dag panierowanych filetów
2 jaja na twardo
1 łyżka masła
2 łyżki posiekanej naci pietruszki
2 ząbki czosnku
sól
smalec do smażenia

Sposób przygotowania

Przepis na filety rybneFiletów nie rozmrażać, tylko smażyć wkładając na patelnię z rozgrzanym smalcem. Do smaku dodać drobno pokrajany czosnek. Zrumienić z obu stron. Wstawić patelnię z usmażoną rybą na kilka minut do piekarnika lub pozostawić na wolnym ogniu. Jaja obrać, drobno posiekać. Masło stopić, wymieszać z posiekanymi jajami, przyprawić solą, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki. Gotową rybę wyłożyć na półmisek układając na każdym kawałku odpowiednią porcję jaj. Obłożyć ziemniakami z wody. Podawać z surówką z czerwonej kapusty lub z kapusty kwaszonej.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 kwietnia 2018
Imieniny Ilony, Jerzego, Wojciecha
112 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

MORSZCZUK LUB SOLA Z BOCZKIEM Śledź z rusztu Węgorz wędzony Pstrąg pieczony w ziołach RYBA SMAŻONA Wigilia

Tagi:
- Licznik - 003254

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!