Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Filet z dorsza ze szpinakiem: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Filet z dorsza ze szpinakiem
Składniki

4 filety z dorsza
75 dag szpinaku
4 kromki chrupkiego pieczywa
10 dag śmietany kremówki
2 łyżki mąki
2 łyżki oleju
1 łyżka octu
sól
starta gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z ryb - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneStarannie oczyścić liście szpinaku, opłukać pod bieżącą wodą. Zagotować w garnku wodę, lekko posolić, wrzucić na 3 minuty liście szpinaku. Wlać do rondelka śmietanę, podgrzać. Osączony i zblanszowany szpinak dodać do śmietany, zagotować, doprawić do smaku gałką muszkatołową. Filety opłukać, umieścić w miseczce, skropić octem i pod przykryciem odstawić na kilkanaście minut. Rybę posolić lekko i obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Podawać ze szpinakiem i chrupkim pieczywem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Ziarna jałowca należy dodawać do dziczyzny z dużym umiarem, gdyż mogą zdominować jej smak i zepsuć całą potrawę. Dotyczy to także innych przypraw."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pieczone ziemniaki z krewetkami i awokado Krewetki z ananasem Łosoś duszony na wstążkach z sosem porowo-śmietanowym SZCZUPAK SIEKANY RYBA PO WARSZAWSKU

Tagi:
- Licznik - 004116

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!