Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Dorsz duszony z porem: Dodał: Amiro | Dnia: 28-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Dorsz duszony z porem
Składniki

4 filety dorsza (po ok. 15-20 dag),
50 dag porów,
3 łyżki masła szklanka białego wina,
1 cytryna,
sól
biały pieprz

Sposób przygotowania

Przepisy na ryby - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarnePory oczyścić, pokroić w cienkie krążki. Połowę masła stopić, wrzucić pory, smażyć 5 min. Podlać winem, oprószyć solą i pieprzem, wymieszać, dusić 5 minut. Dorsza opłukać, skropić sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na porach. Na rybie położyć wiórki z reszty masła. Pozostałą cytrynę pokroić w cienkie plastry, ułożyć na wierzchu dania. Przykryć, dusić na małym ogniu 15 minut.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (56 głosów oddany-e)

Porada

"Ryba zaprawiona cytryną lub octem nie rozpada się w czasie smażenia."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Węgorz smażony Krem rybny trzaskający Kuchnia Chińska MAJONEZIKI Z RYB Karp w kapuście i fasoli Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie

Tagi:
- Licznik - 003632

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!