Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Ryby i owoce morza
Chrupiaca ryba w słodko-pikantnym sosie
Składniki

0,5 kg fileta ze skórą
2 łyżeczki mąki kukurydzianej
2 drobno posiekane lub wyciśnięte ząbki czosnku
1 łyżeczka posiekanego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 posiekana cebula dymka
2 papryczki chili (świeże lub marynowane), posiekane
olej

Marynata:
1 łyżka imbiru lub 12 łyżeczki imbiru w proszku
1/2 łyżeczki soli
2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego

Sos:
1 łyżeczka octu
1 1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki oleju sezamowego
1/2 szklanki bulionu z kury
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
sól
pieprz

Ciasto:
1/2 szklanki mąki
woda

Sposób przygotowania

Przepisy Ryby Owoce morzaFilet nacinamy od strony skóry, dzieląc go na kostki o boku 1 cm. Mieszamy składniki marynaty, wkładamy do niej rybę i często obracając marynujemy przez 20 minut. Mieszamy składniki na sos. Mąkę mieszamy z wodą na rzadkie ciasto (jak na nale­śniki).
Rybę wyjmujemy z marynaty, obsypujemy mąką kukurydzianą i oklejamy z obu stron ciastem. Rozgrzewamy olej i smażymy rybę po 1,5 minuty z jednej strony. Wyjmujemy z oleju, osaczamy na papierowym ręcz­niku. W woku rozgrzewamy łyżkę oleju, smażymy krótko czosnek, imbir, dymkę i chili. Dodajemy sos i go­tujemy aż zgęstnieje.

Rybę polewamy gorącym sosem i podajemy z gotowanym ryżem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (59 głosów oddany-e)

Porada

"Do przyrządzania potraw Chińczycy używają woka. Jest to zrobiona z żelaza duża i masywna patelnia z półokrągłym dnem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Leszcz nadziewany Ryba gotowana Podst. WĘGORZ NA MAŚLE RYBA SMAŻONA Wigilia Łosoś sous-vide podany z musem z bobu i czarnym makaronem i sałatką z rukoli z ananasem i suszonymi

Tagi:
- Licznik - 003870

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!