Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SYROP Z JARZĘBINY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
SYROP Z JARZĘBINY
Składniki

Owoce jarzębiny według potrzeby.

Sposób przygotowania

Oczyszczone owoce jarzębiny dobrze umyć w zimnej wodzie. Dodać niewielką ilość wody, gotować do miękkości na średnim ogniu. Przetrzeć na gęstym sicie. Na litr przetartej masy dać 60 dag cukru i pół dkg kwasku cytrynowego. Gotować aż do zgęstnienia. Napełnić podgrzane butelki, zakorkować. Po pasteryzowaniu przechowywać w chłodnym miejscu w pozycji poziomej.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (1):

A ile trzeba pasteryzować? Dodany przez: PrzemX9X (01-8-2011)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.7/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY DŻEM Z LEŚNYCH JEŻYN Bigos myśliwski DŻEM MALINOWY Dżem z truskawek lub poziomek

Tagi:
- Licznik - 009812

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!