Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SYROP Z JARZĘBINY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
SYROP Z JARZĘBINY
Składniki

Owoce jarzębiny według potrzeby.

Sposób przygotowania

Oczyszczone owoce jarzębiny dobrze umyć w zimnej wodzie. Dodać niewielką ilość wody, gotować do miękkości na średnim ogniu. Przetrzeć na gęstym sicie. Na litr przetartej masy dać 60 dag cukru i pół dkg kwasku cytrynowego. Gotować aż do zgęstnienia. Napełnić podgrzane butelki, zakorkować. Po pasteryzowaniu przechowywać w chłodnym miejscu w pozycji poziomej.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (1):

A ile trzeba pasteryzować? Dodany przez: PrzemX9X (01-8-2011)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 stycznia 2018
Imieniny Fabioli, Miły, Sebastiana
19 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.76/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.8/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Korniszony z 1885 JARZEBINA DO MIĘS Galaretka z czerwonych, czarnych porzeczek Bigos myśliwski Sok z Kwiatów Czarnego Bzu

Tagi:
- Licznik - 008845

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!