Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SYROP Z JARZĘBINY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
SYROP Z JARZĘBINY
Składniki

Owoce jarzębiny według potrzeby.

Sposób przygotowania

Oczyszczone owoce jarzębiny dobrze umyć w zimnej wodzie. Dodać niewielką ilość wody, gotować do miękkości na średnim ogniu. Przetrzeć na gęstym sicie. Na litr przetartej masy dać 60 dag cukru i pół dkg kwasku cytrynowego. Gotować aż do zgęstnienia. Napełnić podgrzane butelki, zakorkować. Po pasteryzowaniu przechowywać w chłodnym miejscu w pozycji poziomej.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (1):

A ile trzeba pasteryzować? Dodany przez: PrzemX9X (01-8-2011)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 18 czerwca 2018
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.7/5 (45 głosów oddany-e)

Porada

"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

GALARETA Z CZARNYCH JAGÓD DŻEM MALINOWY Dżem ze śliwek węgierek z Jabłkami POWIDŁA Z CZARNEGO BZU Korniszony z 1885

Tagi:
- Licznik - 009401

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!