Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SYROP Z DERENI: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
SYROP Z DERENI
Składniki

3 kg dereni
3 litry wody
2 dkg kwasu cytrynowego
2 kilo cukru

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na przetwory warzywno - owocowe - Kuchnia Polska - Przepisy Kulinarne3 kg dereni zebranej przy pierwszych przymrozkach odcisnąć, podlać 3 litrami wody, dodać 2 dag kwasku cytrynowego, wymieszać. Przecier przetrzeć przez gęste sito, dodać 2 kg cukru, wymieszać i na słabym ogniu podgrzewać kilka minut. Gotować. Po dodaniu środka
utrwalającego hermetycznie zamknąć w butelkach i przechowywać w chłodnym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 22 stycznia 2019
Imieniny Dominiki, Mateusza, Wincentego
21 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (39 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

JEŻYNY LEŚNE W CUKRZE Ketchup Korniszony z 1885 Dżem ze śliwek węgierek z Jabłkami Fasolka po bretońsku

Tagi:
- Licznik - 003312

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!