Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
POWIDŁA Z DERENI : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
POWIDŁA Z DERENI
Składniki

Owoce dereni według potrzeb.

Sposób przygotowania

Zebraną w czasie pierwszych przymrozków dereń dobrze oczyścić, usunąć nasiona. Wsypać do naczynia, podlać wodą i tak długo gotować, aż staną się miękkie. Przetrzeć, dodać tyle cukru ile waży przetarta dereń. Po dodaniu cukru gotować do uzyskania odpowiedniej gęstości, napełnić słoiki, dodać środek utrwalający, hermetycznie zamknąć, poddać pasteryzacji. Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (34 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dżem ze śliwek węgierek z Jabłkami DŻEM TRUSKAWKOWY GROCHÓWKA SYROP Z JARZĘBINY Galaretka z czerwonych, czarnych porzeczek

Tagi:
- Licznik - 002973

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!