Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
POWIDŁA Z DERENI : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
POWIDŁA Z DERENI
Składniki

Owoce dereni według potrzeb.

Sposób przygotowania

Zebraną w czasie pierwszych przymrozków dereń dobrze oczyścić, usunąć nasiona. Wsypać do naczynia, podlać wodą i tak długo gotować, aż staną się miękkie. Przetrzeć, dodać tyle cukru ile waży przetarta dereń. Po dodaniu cukru gotować do uzyskania odpowiedniej gęstości, napełnić słoiki, dodać środek utrwalający, hermetycznie zamknąć, poddać pasteryzacji. Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (36 głosów oddany-e)

Porada

"Duże ptaki (bażant) należy posmarować grubą warstwą gęsiego smalcu. Mięso po upieczeniu nie będzie suche i wiórowate."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Korniszony z 1885 DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD NAPÓJ Z CZARNYCH JAGÓD NA ZIMĘ Dżem z truskawek lub poziomek DŻEM TRUSKAWKOWY

Tagi:
- Licznik - 003168

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!