Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
POWIDŁA Z CZARNEGO BZU : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
POWIDŁA Z CZARNEGO BZU
Składniki

4 kg dojrzałych owoców czarnego bzu

Sposób przygotowania

4 kg dojrzałych owoców z czarnego bzu dokładnie umyć, przebrać, z 2,5 kg cukru i pół litra wody zrobić syrop. Owoce włożyć do gorącego syropu. Na średnim ogniu tak długo gotować, aż rozpocznie się proces krzepliwości. Napełnić podgrzane słoiki, dodać środek utrwalający, zamknąć, poddać pasteryzacji przez 30 minut w temperaturze 80st° C. Po ostudzeniu przechowywać w suchym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 22 stycznia 2019
Imieniny Dominiki, Mateusza, Wincentego
21 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.5/5 (39 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso i ryby można smażyć bez tłuszczu, używając tylko soli. Rozgrzaną patelnię posypujemy solą i czekamy, aż ziarenka zaczną podskakiwać. Wtedy kładziemy mięso (ryby) i smażymy bez obawy."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

DŻEM Z LEŚNYCH JEŻYN POWIDŁA Z DERENI GROCHÓWKA Dżem z truskawek lub poziomek SYROP Z JARZĘBINY

Tagi:
- Licznik - 003685

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!