Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Porzeczki Sok Syrop: Dodał: Amiro | Dnia: 19-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
Porzeczki Sok Syrop
Składniki

Porzeczki
Cukier
Woda

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny  na Porzeczki w Soku i SyropiePORZECZKI WE WŁASNYM SOKU

4 kg oczyszczonych i umytych porzeczek odsączyć na sicie, połączyć z 1 kg cukru, włożyć do słoików. Napełnione słoiki po dodaniu środka utrwalającego poddać pasteryzacji przez 30 minut w temperaturze 80°C. Przechowywać w chłodnym miejscu.

SYROP PORZECZKOWY
4 kg porzeczek umyć w zimnej wodzie, wsypać po przebraniu do emaliowanego naczynia, zalać 1 litrem wody, dobrze zagotować. Odcisnąć sok, dodać 2 kg cukru, zagotować. Usunąć tworzące się w czasie gotowania szumowiny, dodać Owoce do gorącego syropu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 22 września 2018
Imieniny Maury, Milany, Tomasza
264 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (45 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

GROCHÓWKA SUSZONE OWOCE DZIKIEJ RÓŻY Fasolka po bretońsku SYROP Z JARZĘBINY POWIDŁA Z DERENI

Tagi:
- Licznik - 004149

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!