Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Porzeczki Sok Syrop: Dodał: Amiro | Dnia: 19-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
Porzeczki Sok Syrop
Składniki

Porzeczki
Cukier
Woda

Sposób przygotowania

Przepis kulinarny  na Porzeczki w Soku i SyropiePORZECZKI WE WŁASNYM SOKU

4 kg oczyszczonych i umytych porzeczek odsączyć na sicie, połączyć z 1 kg cukru, włożyć do słoików. Napełnione słoiki po dodaniu środka utrwalającego poddać pasteryzacji przez 30 minut w temperaturze 80°C. Przechowywać w chłodnym miejscu.

SYROP PORZECZKOWY
4 kg porzeczek umyć w zimnej wodzie, wsypać po przebraniu do emaliowanego naczynia, zalać 1 litrem wody, dobrze zagotować. Odcisnąć sok, dodać 2 kg cukru, zagotować. Usunąć tworzące się w czasie gotowania szumowiny, dodać Owoce do gorącego syropu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Imieniny Kamila, Karoliny, Roberta
198 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.36/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Bigos myśliwski POWIDŁA Z CZARNEGO BZU Fasolka po bretońsku NAPÓJ ORZEŹWIAJĄCY Z TRUSKAWEK SUSZONE OWOCE DZIKIEJ RÓŻY

Tagi:
- Licznik - 003825

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!