Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ogórki kwaszone we 24 godzin -1885r : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
Ogórki kwaszone we 24 godzin -1885r
Składniki

Ogórki

Sposób przygotowania

Stare przepisy kulinarne - Ogórki kiszoneChcąc mieć prędko zakwaszone ogórki do natychmiastowego użycia, trzeba po opłókaniu oberznąć końce z dwóch stron, włożyć w słój kamienny lub szklanny, przesypać solą, przełożyć koprem świeżym i nalać wolną wodą, do której wlać jedną czwartą część białego żytniego barszczu, lub w braku takowego, włożyć kawałek razowego chleba, a postawione w cie­płem miejscu, literalnie we 24 godzin ogórki są do użycia. Naturalnie, że na kilka godzin pierwiej trzeba wynieść do piwnicy aby zziębły.


========
Jedyne praktyczne przepisy
konfitur, różnych marynat, wędlin, wódek, miodów oraz ciast

wydanie z 1885 roku

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Imieniny Kamila, Karoliny, Roberta
198 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Noże ostrzymy na zwilżonej osełce przesuwając nóż ruchem kolistym, przyciskając ostrze drugą ręką."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SUSZONE OWOCE DZIKIEJ RÓŻY Dżem z czarnych porzeczek SYROP Z DERENI Sok z Kwiatów Czarnego Bzu Bigos myśliwski

Tagi:
- Licznik - 002869

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!