Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
NAPÓJ ORZEŹWIAJĄCY Z TRUSKAWEK : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
NAPÓJ ORZEŹWIAJĄCY Z TRUSKAWEK
Składniki

1 kg truskawek
kieliszek likieru maraschino
30 dag cukru
piana z białek
sok z 1 cytryny
szklanka białego wina

Sposób przygotowania

Połowę truskawek włożyć do 6 kielichów, oprószyć cukrem, odstawić. Drugą połowę przetrzeć na sicie, do smaku osłodzić, dodać trochę likieru maraschino, soku cytrynowego i wina, polać znajdujące się w kielichach truskawki. To wszystko polać ubitą na sztywno pianą z białek, a na nią położyć w środku po jednej truskawce.

Wstawić do lodówki, podawać na zimno.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 24 marca 2019
Imieniny Gabrieli, Marka, Seweryna
82 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Ajvar - Ajwar - Aijvar Fasolka po bretońsku Ketchup SYROP Z DERENI Galaretka z czerwonych, czarnych porzeczek

Tagi:
- Licznik - 003967

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!