Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
NAPÓJ ORZEŹWIAJĄCY Z TRUSKAWEK : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
NAPÓJ ORZEŹWIAJĄCY Z TRUSKAWEK
Składniki

1 kg truskawek
kieliszek likieru maraschino
30 dag cukru
piana z białek
sok z 1 cytryny
szklanka białego wina

Sposób przygotowania

Połowę truskawek włożyć do 6 kielichów, oprószyć cukrem, odstawić. Drugą połowę przetrzeć na sicie, do smaku osłodzić, dodać trochę likieru maraschino, soku cytrynowego i wina, polać znajdujące się w kielichach truskawki. To wszystko polać ubitą na sztywno pianą z białek, a na nią położyć w środku po jednej truskawce.

Wstawić do lodówki, podawać na zimno.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 21 listopada 2018
Imieniny Janusza, Marii, Reginy
324 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sałatka z zielonych ogórków JARZĘBINA naturalna SYROP Z JARZĘBINY GALARETKA Z JARZĘBINY Dżem z czarnych porzeczek

Tagi:
- Licznik - 003790

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!