Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Ketchup : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
Ketchup
Składniki

Czy wiesz, że ...



Pierwsi ketchup wymyślili Chińczycy i była to zaprawa stosowana do przyrządzania potraw rybnych. Słowo ketchup pochodzi od słowa kôe-chiap w chińskim dialekcie Xiamen i znaczy dokładnie zaprawa do ryb.


1 szklanka pasta pomidorowej 30%
1 szklanka wody
Ocet 10% 2 łyżeczki
0.5 łyżeczki cynamonu
0.5 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego [ można mniej ]
2 łyżki musztardy [ podstawowy smak, żadne wynalazki ]
6 łyżeczek cukru
Soli do smaku [ około 1 łyżeczka ]

 


 

Sposób przygotowania

Przepisy kulinarne - KetchupPastę łączymy z wodą i wlewamy do garnka. Dodajemy resztę składników i wstawiamy na mały ogień. Po zagotowaniu gotujemy jeszcze 10-15 minut ciągle mieszając. I to wszystko !!!!!!! Ketchup gotowy !!!!!! Przepis dostałem od kucharki z dobrej restauracji w moim mieście chyba 100 lat temu.

Robiłem ketchup już kilkanaście razy i zawsze wychodził.


Przepis polecany przez Amiro.pl

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 21 października 2017
Imieniny Celiny, Hilarego, Janusza
293 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.28/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (99 głosów oddany-e)

Porada

"Oczy ryby powinny być jasne, błyszczące i wypukłe. Matowe i zapadnięte świadczą o nieświeżości ryby."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

GALARETKA Z JARZĘBINY POWIDŁA Z CZARNEGO BZU Galaretka z czerwonych, czarnych porzeczek JARZĘBINA naturalna Fasolka po bretońsku

Tagi:
- Licznik - 014020

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!