Aktualnie jest 471 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
JEŻYNY LEŚNE W CUKRZE: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
JEŻYNY LEŚNE W CUKRZE
Składniki

Jeżyny
Cukier

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na przetwory warzywno owocowe - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneJeżyny przebrać, wybrać niezbyt dojrzałe, zdrowe owoce. W garnku ugotować syrop z 1 kg cukru i małej ilości wody. Syrop gotować przez 15 minut, wsypać 1 kg jeżyn, 7-8 minut gotować. Zlać syrop, jeżyny umieścić w słoikach, zalać syropem.

Poddać pasteryzacji, przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 grudnia 2017
Imieniny Albiny, Sebastiana, Zdzisławy
349 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Podczas gotowania galarety z ryby można na samym końcu wlać surowe białko z jaja. Należy wtedy szybko 'ubić jajko' trzepaczką a następnie przedzecić wszystko przez bawełniany ręcznik. Galareta będzie klarowna!!"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dżem z czarnych porzeczek Fasolka po bretońsku POWIDŁA Z DERENI Korniszony z 1885 Ketchup

Tagi:
- Licznik - 003758

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!