Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
JEŻYNY LEŚNE W CUKRZE: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
JEŻYNY LEŚNE W CUKRZE
Składniki

Jeżyny
Cukier

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na przetwory warzywno owocowe - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneJeżyny przebrać, wybrać niezbyt dojrzałe, zdrowe owoce. W garnku ugotować syrop z 1 kg cukru i małej ilości wody. Syrop gotować przez 15 minut, wsypać 1 kg jeżyn, 7-8 minut gotować. Zlać syrop, jeżyny umieścić w słoikach, zalać syropem.

Poddać pasteryzacji, przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 18 czerwca 2018
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (58 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Korniszony z 1885 Sałatka z zielonych ogórków GROCHÓWKA Ajvar - Ajwar - Aijvar DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY

Tagi:
- Licznik - 004614

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!