Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
JARZEBINA DO MIĘS : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
JARZEBINA DO MIĘS
Składniki

Składniki na 3 słoiki:

50 dag korali jarzębiny
50 dag jabłek
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka chili
1-2 ząbki czosnku
1 szklanka cukru
10 dag rodzynek.

Sposób przygotowania

jarzębinyJarzębinę umyć, odsączyć. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kostkę, dodać do jarzębiny. 1/2-2/3 owoców i cały cukier włożyć do rondla i dusić 1/2 godziny. Zdjąć z ognia, gdy owoce są rozgotowane, lekko przestudzić. Ciepłą masę przetrzeć przez sito. Pozostałe na sicie skórki wyrzucić. Czosnek obrać, posiekać. Rodzynki dokładnie opłukać. Pozostałą jarzębinę oraz jabłka wrzucić do przecieru, dodać czosnek, rodzynki i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i dusić 10 minut. Jeśli trzeba, dosypać cukru do jarzębiny i podgrzewać aby się rozpuścił.

Słoiki dokładnie wyparzyć i napełnić gorącą jarzębiną, zamknąć i odwrócić do góry dnem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 18 czerwca 2018
Imieniny Elżbiety, Marka, Pauli
168 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (49 głosów oddany-e)

Porada

"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

NAPÓJ Z CZARNYCH JAGÓD NA ZIMĘ POWIDŁA Z CZARNEGO BZU JEŻYNY LEŚNE W CUKRZE DŻEM MALINOWY Fasolka po bretońsku

Tagi:
- Licznik - 003341

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!