Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
GROCHÓWKA : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
GROCHÓWKA
Składniki

25 dag suchego żółtego grochu
30 dag wędzonego boczku
1 marchewka
1 cebula
sól
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki tymianku


Wartość odżywcza: 1 porcja: 600 kcal
Czas przygotowania: 14 godzin
Ilość dań: 4

Sposób przygotowania

Groch przebrać, umyć, moczyć w litrze wody przez 12 godzin. Cebulę obrać, posiekać. Marchew oskrobać, pokroić w kostkę. Groch zagotować w wodzie, w której się moczył (wyjmować wypływające na powierzchnię łuski). Do grochu dodać posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę, majeranek i łyżeczkę soli. 3. Boczek włożyć do zupy i gotować przez 1 1/2 godziny, dolewając ewentualnie wodę.
Zupę posolić do smaku.

Oczywiście majeranek rozcieramy w rękach na pył.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (47 głosów oddany-e)

Porada

"Bulki suche odzyskają świeżość jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

POWIDŁA Z DERENI DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD DŻEM MALINOWY Korniszony z 1885 DŻEM Z LEŚNYCH JEŻYN

Tagi:
- Licznik - 003564

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!