Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
GALARETKA Z JARZĘBINY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
GALARETKA Z JARZĘBINY
Składniki

1 litr soku z jarzębiny
80 dag cukru

Sposób przygotowania

Owoce jarzębiny włożyć do garnka i powoli ogrzewać, aż jarzębina puści sok. Przetrzeć na gęstym sicie. Na każdy litr soku jarzębiny dać 80 dag cukru. Gotować tak długo, aż wywar zacznie przybierać cechy galarety.

Wlać do słoików i hermetycznie zamknąć.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Niedziela 24 marca 2019
Imieniny Gabrieli, Marka, Seweryna
82 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (55 głosów oddany-e)

Porada

"Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godz. przed smażeniem pokrajaną w krążki cebulą, lub skrapiając obficie cytryną."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SYROP Z JARZĘBINY POWIDŁA Z CZARNEGO BZU Porzeczki Sok Syrop SYROP Z DERENI DŻEM MALINOWY

Tagi:
- Licznik - 004435

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!