Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
GALARETKA Z JARZĘBINY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
GALARETKA Z JARZĘBINY
Składniki

1 litr soku z jarzębiny
80 dag cukru

Sposób przygotowania

Owoce jarzębiny włożyć do garnka i powoli ogrzewać, aż jarzębina puści sok. Przetrzeć na gęstym sicie. Na każdy litr soku jarzębiny dać 80 dag cukru. Gotować tak długo, aż wywar zacznie przybierać cechy galarety.

Wlać do słoików i hermetycznie zamknąć.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 21 października 2017
Imieniny Celiny, Hilarego, Janusza
293 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.87/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (45 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY NAPÓJ ORZEŹWIAJĄCY Z TRUSKAWEK DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD Fasolka po bretońsku Dżem ze śliwek węgierek z Jabłkami

Tagi:
- Licznik - 002907

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!