Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Galaretka z czerwonych, czarnych porzeczek : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
Galaretka z czerwonych, czarnych porzeczek
Składniki

Porzeczki
Cukier

Sposób przygotowania

Porzeczki umyć, osaczyć, pozostawić na sicie, żeby dokładnie z nich spłynęła woda, przebrać usuwając szypułki. Przygotowane owoce wsypać do emaliowanego rondla, lekko zmiażdżyć, szybko doprowadzić do wrzenia, utrzymując w tym stanie przez co najwyżej 2 minuty, odstawić i przecedzić od razu przez gęste sito. Zmierzyć objętość soku. Do gorącego soku dodać cukier w proporcji:
1 szklanka soku
1 szklanka cukru
Ogrzewać do czasu rozpuszczenia się cukru, nie zagotowywać. Usunąć powstałe na powierzchni przetworu szumowiny za pomocą tzw. szumówki lub wypukłą stroną wyparzonej łyżki. Gorący przetwór nalewać do wygotowanych czy wyprażonych najmniejszych słoiczków typu twist, napełniając je do wysokości 1/2 cm.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 stycznia 2018
Imieniny Fernandy, Jana, Rajmundy
22 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Korniszony z 1885 POWIDŁA Z DERENI Sok z Kwiatów Czarnego Bzu DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY Sałatka z zielonych ogórków

Tagi:
- Licznik - 002567

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!