Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
GALARETA Z CZARNYCH JAGÓD : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
GALARETA Z CZARNYCH JAGÓD
Składniki

Czarne jagody

Sposób przygotowania

Jagody włożyć do garnka i tak długo podgrzewać na wolnym ogniu, aż puszczą sok. Przecedzić przez gęstą ściereczkę płócienną i na każdy litr soku dać 80 dag cukru. Gotować tak długo, aż sok stanie się galaretowaty. Zlać do stoików.

Zamknąć hermetycznie pasteryzować jak powidła.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 października 2017
Imieniny Edwarda, Marleny, Seweryna
295 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (44 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Sok z Kwiatów Czarnego Bzu Ogórki kwaszone we 24 godzin -1885r GALARETKA Z JARZĘBINY Porzeczki Sok Syrop Dżem ze śliwek węgierek z Jabłkami

Tagi:
- Licznik - 002480

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!