Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Fasolka po bretońsku : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
Fasolka po bretońsku
Składniki

Paczka fasoli "Jaś"
3 duże cebule
3 kiełbasy (np. zwyczajna)
ketchup
kostka rosołowa
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
papryka ostra
majeranek
1 łyżka mąki
1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania

Fasolę zalać wodą i zostawić na noc. Zagotować (w tej samej wodzie, w której się moczyła) z kostką rosołową. Gdy fasola będzie już na w półmiękka zacząć smażyć cebulę, pokrojoną w plastry i kiełbasę, pokrojoną w kostkę. Do miękkiej fasoli dodać usmażoną (na złoty kolor) cebulę z kiełbasą. Ciągle trzymając garnek na małym ogniu, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy oraz ketchup do smaku. Całość zagęścić wodą roztrzepaną z mąką. Podawać z pieczywem.

Fasolkę soli się po zagotowaniu bo wiecznie będzie twarda !!

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Fasolka po bretońsku
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Przypalony sos z pieczeni można uratować, dodając do niego ziemniak pokrojony w plasterki."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

DŻEM MALINOWY POWIDŁA Z CZARNEGO BZU Ogórki kwaszone we 24 godzin -1885r Dżem ze śliwek węgierek z Jabłkami DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY

Tagi:
- Licznik - 003715

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!