Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Dżem z truskawek lub poziomek : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
Dżem z truskawek lub poziomek
Składniki

1 kg owoców
60-70 dag cukru
3/4 szklanki przecieru z porzeczek czerwonych

Sposób przygotowania

Przepis na dżemTruskawki lub poziomki przebrać, umyć, osaczyć. Z truskawek usunąć szypułki. Przygotowane owoce włożyć do emaliowanego garnka przesypując cukrem, przykryć, pozostawić w lodówce lub zimnej spiżarni na 4 godziny. Gdy owoce puszczą sok, należy je gotować, wstrząsając rondlem od czasu do czasu. Co kilka minut odstawiać rondel z ognia i poruszać nim ruchem kolistym, aby owoce zanurzały się w syropie. Gdy owoce staną się szkliste", dodać przecier porzeczkowy, zagotować i od razu wkładać dżem do wygotowanych lub wyprażonych gorących słoików - do pełna. Słoki natychmiast zamykać. Ostudzić.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 18 lipca 2018
Imieniny Kamila, Karoliny, Roberta
198 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (63 głosów oddany-e)

Porada

"Noże ostrzymy na zwilżonej osełce przesuwając nóż ruchem kolistym, przyciskając ostrze drugą ręką."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

POWIDŁA Z CZARNEGO BZU Ajvar - Ajwar - Aijvar Korniszony z 1885 DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY Fasolka po bretońsku

Tagi:
- Licznik - 003738

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!