Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
Owoce dzikiej róży
Czyste, zebrane owoce ugotować na miękko dając na 1 kg owoców półtorej szklanki wody. Przetrzeć przez gęste sito. Nasion nie przecierać, ponieważ znajdujący się w nich miąższ jest niesmaczny, może zepsuć cały wyrób. Na 1 kg przetartych owoców dać 70 dag cukru. Gotować na średnim ogniu, ciągle mieszając. Zaraz też przelać do podgrzanych słoików. Na wierzch dać środek utrwalający. Kiedy słoiki wystygną hermetycznie zamknąć.
Przechowywać w chłodnym miejscu.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku
"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Porzeczki Sok Syrop DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD GALARETA Z CZARNYCH JAGÓD JARZĘBINA naturalna Ogórki kwaszone we 24 godzin -1885r
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!