Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
DŻEM Z DZIKIEJ RÓŻY
Składniki

Owoce dzikiej róży

Sposób przygotowania

Czyste, zebrane owoce ugotować na miękko dając na 1 kg owoców półtorej szklanki wody. Przetrzeć przez gęste sito. Nasion nie przecierać, ponieważ znajdujący się w nich miąższ jest niesmaczny, może zepsuć cały wyrób. Na 1 kg przetartych owoców dać 70 dag cukru. Gotować na średnim ogniu, ciągle mieszając. Zaraz też przelać do podgrzanych słoików. Na wierzch dać środek utrwalający. Kiedy słoiki wystygną hermetycznie zamknąć.

Przechowywać w chłodnym miejscu.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Poniedziałek 23 października 2017
Imieniny Edwarda, Marleny, Seweryna
295 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (41 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby pieczone w folii aluminiowej podajemy na stół w folii, rozchylając brzegi i ozdabiając plasterkami cytryny i gałązkami koperku."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD GALARETA Z CZARNYCH JAGÓD Ajvar - Ajwar - Aijvar Sok z Wiśni i Liści - SZYBKI - Fasolka po bretońsku

Tagi:
- Licznik - 002853

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!