Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD
Składniki

Czarne jagody

Sposób przygotowania

Przebrane, zdrowe jagody zalać syropem z cukru, wody i czerwonego wytrawnego wina w proporcji 3:1 : 0,5.
Następnie gotować w syropie tak długo, aż jagody uzyskają odpowiednią gęstość.

Napełnić słoiki, poddać pasteryzacji.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 20 kwietnia 2018
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.26/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

NAPÓJ Z CZARNYCH JAGÓD NA ZIMĘ GROCHÓWKA GALARETKA Z JARZĘBINY Dżem z truskawek lub poziomek Galaretka z czerwonych, czarnych porzeczek

Tagi:
- Licznik - 003535

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!