Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
DŻEM Z CZARNYCH JAGÓD
Składniki

Czarne jagody

Sposób przygotowania

Przebrane, zdrowe jagody zalać syropem z cukru, wody i czerwonego wytrawnego wina w proporcji 3:1 : 0,5.
Następnie gotować w syropie tak długo, aż jagody uzyskają odpowiednią gęstość.

Napełnić słoiki, poddać pasteryzacji.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Srebrne łyżeczki używane do jaj czarnieją. Możemy je oczyścić, wycierając zwilżoną sadzą. Można też wrzucić je do słoiczką z wodą i dużą ilością soli kuchennej na kilka godzin-dni."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dżem z czarnych porzeczek Sok z Wiśni i Liści - SZYBKI - JARZEBINA DO MIĘS Ogórki kwaszone we 24 godzin -1885r JARZĘBINA naturalna

Tagi:
- Licznik - 003723

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!