Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
DŻEM TRUSKAWKOWY : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory Warzywa - Owoce
DŻEM TRUSKAWKOWY
Składniki

2 kg truskawek
1 kg cukru

Sposób przygotowania

Przetwory na zimęZdrowe, dojrzałe truskawki umyć kilka razy w zimnej wodzie, oczyścić z szypułek. Dwie trzecie włożyć do naczynia i ugotować we własnym sosie, dodać cukru i tak długo jeszcze gotować, aż cukier się rozpuści. Dodać pozostałe truskawki i ciągle mieszając, ugotować na

gęsto. Gotowy, na pół ostudzony dżem włożyć do słoików, na wierzch dodać środek utrwalający i po całkowitym ostudzeniu hermetycznie zamknąć.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
DŻEM TRUSKAWKOWY
Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 22 maja 2019
Imieniny Emila, Neleny, Romy
141 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.97/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (62 głosów oddany-e)

Porada

"Oczy ryby powinny być jasne, błyszczące i wypukłe. Matowe i zapadnięte świadczą o nieświeżości ryby."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Dżem z czarnych porzeczek Sałatka z zielonych ogórków POWIDŁA Z CZARNEGO BZU Ketchup Korniszony z 1885

Tagi:
- Licznik - 004530

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!