Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Galareta z nóżek cielęcych lub wieprzowych: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Przetwory mięsne marynaty
Galareta z nóżek cielęcych lub wieprzowych
Składniki

2 nóżki wieprzowe lub cielęce
ziele angielskie
30 dkg cielęciny lub chudej wieprzowiny
liść bobkowy
10 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
sól
5 dkg cebuli
3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania

Przepisy na przetwory mięsne - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneCebulę przepołowić, zrumienić na płycie. Ogolone, starannie oczyszczone, porąbane i sparzone nóżki ugotować powoli. Gdy nóżki na pół ugotowane, dodać mięso i dalej powoli gotować; na koniec dodać warzyw, cebulę i przyprawy, wszystko ugotować bardzo miękko. Wywar odcedzić, odjąć mięso od kości, pokrajać na małe kawałki, wymieszać mięso z wywarem, pieprzem i roztartym czosnkiem, wylać do formy dostosowanej wielkością do ilości galarety (rosół ma pokryć powierzchnię mięsa), ostudzić. Gdy galareta zacznie krzepnąć, wymieszać ją do dna, aby mięso równomiernie rozmieścić wśród galarety. Przed podaniem zebrać tłuszcz z powierzchni, galaretę wyłożyć na okrągły półmisek, pokrajać.

Podawać z octem lub cytryną, chrzanem, ćwikłą.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (60 głosów oddany-e)

Porada

"Bulki suche odzyskają świeżość jeśli zawiniemy je na godzinę w wilgotną ściereczkę, a potem ułożymy na blasze i wsuniemy na parę minut do gorącego piekarnika."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Nie ma innego przepisu w tej kategorii Zapraszamy ponownie

Tagi:
- Licznik - 004396

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!