Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
ZIEMNIAKI PRZEKŁADANE MIĘSEM : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z ziemniaków
ZIEMNIAKI PRZEKŁADANE MIĘSEM
Składniki

30 dag mięsa wieprzowego lub wołowego
10 dag tłuszczu do smażenia
5 dag masła
1 szklanka śmietany
1 szklanka mleka
10 dag cebuli
1 kg ziemniaków
1 pęczek naci pietruszki
5 g pieprzu mielonego
2 jaja
5 dag tartego sera
sól

Sposób przygotowania

potrawy z ziemniakówZiemniaki ugotowane w łupinach obrać i pokrajać. Mięso przepuścić przez maszynkę. W rondlu podrumienić na tłuszczu drobno pokrajaną cebulę, dodać zmielone mięso, oprószyć solą i pieprzem, podrumienić. Ziemniaki pokrajane w plasterki oraz podrumienione mięso mielone ułożyć warstwami w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu. Wymieszać jaja, śmietanę, mleko, sól i pokrajaną drobno nać pietruszki, polać na przekładane mięsem ziemniaki. Oprószyć tartym serem, kawałeczkami masła i w podgrzanym piekarniku piec pół godziny.

Podawać na gorąco.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 20 kwietnia 2018
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Ryby przeznaczone do gotowania (galarety) wkładamy zawsze do wrzącego wywaru i po zagotowaniu zmniejszamy wrzenie do minimum."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Zapiekane pod serem kopytka z mięsem w sosie pomidorowym ZIEMNIAKI PIECZONE

Tagi:
- Licznik - 004032

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!