Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Zraziki z rusztu: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wołowiny
Zraziki z rusztu
Składniki

500 g mielonej wołowiny lub baraniny
200 g chudej kiełbasy do grillowania
grubo zmielony pieprz
sól
2 ząbki czosnku
4 średnie cebule
2 łyżki oleju
1 łyżeczka mąki
4 łyżki posiekanej natki

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z wołowiny - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKiełbasę oczyścić z osłonki, drobno posiekać, połączyć z mielonym mięsem, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Cebule obrać, posiekać. Czosnek obrać, drobno pokroić. 1/4 ilości cebuli, czosnek, 2 łyżki oleju i natkę dodać do mięsa, wyrobić na jednolitą masę. Czubatą łyżką nabierać małe porcje mięsa, formować podłużne zraziki, końce lekko spłaszczyć. Piec na grillu z każdej strony. Podawać z pozostałą surową cebulą i sałatką z pomidorów

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 16 sierpnia 2018
Imieniny Joachima, Nory, Stefana
227 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.98/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Zapach ryb z rąk lub deski do krojenia można usunąć osoloną wodą z octem lub sokiem cytrynowym."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pikantne steki wołowe

Tagi:
- Licznik - 003667

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!