Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
WĄTRÓBKA SMAŻONA : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
WĄTRÓBKA SMAŻONA
Składniki

50 dag wątróbki
cebula
czosnek
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki

Sposób przygotowania

Oczyszczoną, umytą i obraną z błon wątróbkę pokrajać w paski, oprószyć mąką. Pokrajaną w talarki cebulę obsmażyć na złoty kolor. Na rozgrzany tłuszcz, do cebuli, wrzucić wątróbkę, wymieszać, smażyć około 5 minut.
Usmażoną wątróbkę posolić, popieprzyć, posypać natką, drobno posiekanym czosnkiem. Smażona wątróbka stanowi doskonałe danie obiadowe. Może być podawana jako gorące danie na kolację. Zmielona, tak przyrządzona wątróbka wymieszana z łyżką masła, jest doskonałą pastą do smarowania chleba.
No i jest podstawą produkcji pasztetów.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Noże myjemy w letniej wodzie, bo od gorącej stają się tępe."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Szaszłyki z jarzyn i boczku SCHAB PO DEBRECZYŃSKU BITKI WIEPRZOWE DUSZONE Karkówka w miodzie !!!! Od Ynkli SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU

Tagi:
- Licznik - 004289

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!