Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Szaszłyki z jarzyn i boczku: Dodał: Amiro | Dnia: 29-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
Szaszłyki z jarzyn i boczku
Składniki

80 dag małych ziemniaków
2 łyżki oleju
5 ząbków czosnku
po 4 łodyżki natki, bazylii i szczypiorku
kostka masła
pieprz
sól
4 małe cukinie
20 dag boczku
3 kolorowe papryki
25 dag małych pomidorków
2 białe cebule sałatkowe

Sposób przygotowania

Przepisy na potrawy z wieprzowiny - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneZiemniaki pokroić w ćwiartki, posolić. Upiec na grillu obracając i smarując olejem. Posiekany czosnek oraz zioła wymieszać z masłem, przyprawić solą i pieprzem. Cukinię pokroić na podłużne plastry, posmarować masłem i zwinąć w rulony. Nadziewać na szpadkę na przemian ze zwiniętymi plasterkami boczku. Papryki oczyścić i umyć, pokroić na kawałki i nadziewać na drugą szpadkę. Natomiast na trzecią nadziewać na przemian pomidorki i obrane i pokrojone w ćwiartki cebule. Wszystkie posmarować masłem, ułożyć na grillu. Piec, smarując resztą masła.

Podawać z upieczonymi ziemniakami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.02/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (52 głosów oddany-e)

Porada

"Zimą dziczyzna ma bardziej słodkawy smak niż latem. Latem zwierzyna żywi się głównie roślinami zielonymi, których nie ma zimą: zimą dziczyznę należy solić i przyprawiać intensywniej niż latem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SCHAB WIEPRZOWY W FOLII ALUMINIOWEJ Wieprzowina z warzywami SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU Karkówka w miodzie !!!! Od Ynkli BITKI WIEPRZOWE DUSZONE

Tagi:
- Licznik - 003761

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!