Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Schab wieprzowy z papryką: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
Schab wieprzowy z papryką
Składniki

50 dag schabu wieprzowego bez kości
10 dag smalcu
10 dag cebuli
1,5 dag papryki
5 g pieprzu mielonego
5 g kminku
10 dag pomidorów lub odpowiednio leczo
1 kg ziemniaków
3 dag mąki
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na potrawy z wieprzowiny - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneSchab bez kości umyć, oczyścić z żyłek, pokrajać w plastry grubości pół palca. Natrzeć solą i pieprzem, oprószyć mąką. Na patelni obrumienić obustronnie na smalcu na dużym ogniu, wyjąć z tłuszczu, umieścić na dnie dużego garnka. Na pozostałym tłuszczu zrumienić drobno pokrajaną cebulę, oprószyć papryką, pieprzem i kminkiem. Wymieszać, włożyć oczyszczone pomidory, zieloną paprykę. Rozprowadzić 1 litrem wody, zagotować, polać ułożone w garnku kotlety.
Kiedy mięso zmięknie obłożyć pokrajanymi w kostkę ziemniakami.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 14 grudnia 2018
Imieniny Alfreda, Izydora, Zoriny
347 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (57 głosów oddany-e)

Porada

"Przykry zapach ryby w mieszkaniu można zmniejszyć dodając do gotującej się ryby łyżkę mleka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Szaszłyki z jarzyn i boczku Schab inaczej Pieczony boczek po wiejsku Miodowe żeberka z cukinią SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU

Tagi:
- Licznik - 005609

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!