Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
4 grubsze kotlety schabowe bez kości
6 dag smalcu
16 dag cebuli
2 zielone papryki
2 pomidory
5 g pieprzu mielonego
sól
Umyte i pozbawione kości grubsze kotlety zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Wyciąć 4 kawałki folii,
posmarować smalcem, umieścić na każdym jeden kotlet. Mięso oprószyć cebulą pokrajaną w piórka, położyć pół pomidora obranego ze skórki oraz pół strąka papryki, osolić. Folię zwinąć tak, by nie wylał się sos z mięsa i warzyw. Ułożyć kotlety w brytfannie ściśle obok siebie, piec w średnio nagrzanym piekarniku 1 godzinę. Kiedy mięso zmięknie wyjąć je z folii, polać sosem z pieczeni.
Podawać z ziemniakami.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Środa 25 kwietnia 2018
Imieniny Jarosława, Marka, Wiki
114 dzień roku
"Do przyrządzania potraw Chińczycy używają woka. Jest to zrobiona z żelaza duża i masywna patelnia z półokrągłym dnem."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
WĄTRÓBKA SMAŻONA Pieczony boczek po wiejsku Kotleciki mielone z pomidorami Schab po cygańsku Schab inaczej
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!