Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU
Składniki

1 kg schabu wieprzowego
15 dag kiełbasy
15 dag smalcu
5 dag wędzonej słoniny
8 dag cebuli
50 dag kwaszonej kapusty
5 dag mąki
1 g kminku
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na potrawy z wieprzowiny - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKotlety schabowe zbić tłuczkiem, oprószyć solą, otoczyć mąką, usmażyć w rozgrzanym smalcu. Do rondla włożyć smalec, dodać 5 dag słoniny pokrajanej w makaronik, troszkę podrumienić. Pól cebuli pokrajać i smażyć aż się zrumieni. Ułożyć na to 50 dag opłukanej, kwaszonej kapusty, pół łyżeczki kminku, dusić do miękkości.
Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, pokryć kapustą, na wierzch położyć świeżo usmażone plasterki wieprzowej kiełbasy.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 16 lutego 2019
Imieniny Danuty, Daniela, Juliany
46 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SCHAB WIEPRZOWY W FOLII ALUMINIOWEJ Kotleciki mielone z pomidorami Szaszłyki z jarzyn i boczku SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI Wieprzowina z warzywami

Tagi:
- Licznik - 004598

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!