Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI
Składniki

40 dag schabu wieprzowego (4 plastry)
20 dag grzybów
1 jajo
tłuszcz do smażenia
1 szklanka śmietany
1 szklanka bulionu
pieprz mielony
kminek
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na potrawy z wieprzowiny - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKotlety schabowe głęboko naciąć z boku. Do wgłębienia wetrzeć sól i pieprz. Świeże grzyby odpowiednio oczyścić i pokrajać, dodać soli i pieprzu, szczyptę kminku, dusić w tłuszczu. Dodać jajo i śmietanę, dalej dusić kilka minut. Kiedy jajo się zetnie napełnić przygotowanym farszem kotlety. Ułożyć je w rondlu, udusić pod przykryciem na średnim ogniu na smalcu, dodać w razie potrzeby trochę bulionu.
Przed podaniem niewykorzystane nadzienie doprawić śmietaną i podawać obok mięsa.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 października 2018
Imieniny Michaliny, Michała, Piotra
291 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.12/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (59 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Miodowe żeberka z cukinią WĄTRÓBKA SMAŻONA SCHAB WIEPRZOWY W FOLII ALUMINIOWEJ Pieczony boczek po wiejsku SCHAB PO DEBRECZYŃSKU

Tagi:
- Licznik - 004268

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!