Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI
Składniki

40 dag schabu wieprzowego (4 plastry)
20 dag grzybów
1 jajo
tłuszcz do smażenia
1 szklanka śmietany
1 szklanka bulionu
pieprz mielony
kminek
sól

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na potrawy z wieprzowiny - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarneKotlety schabowe głęboko naciąć z boku. Do wgłębienia wetrzeć sól i pieprz. Świeże grzyby odpowiednio oczyścić i pokrajać, dodać soli i pieprzu, szczyptę kminku, dusić w tłuszczu. Dodać jajo i śmietanę, dalej dusić kilka minut. Kiedy jajo się zetnie napełnić przygotowanym farszem kotlety. Ułożyć je w rondlu, udusić pod przykryciem na średnim ogniu na smalcu, dodać w razie potrzeby trochę bulionu.
Przed podaniem niewykorzystane nadzienie doprawić śmietaną i podawać obok mięsa.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 kwietnia 2019
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (63 głosów oddany-e)

Porada

"Noże zardzewiałe oczyścimy, przeciągając je przekrojoną cebulą, a następnie sola by usunąć przykry zapach."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Miodowe żeberka z cukinią SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU GOLONKA Z KAPUSTĄ Karkówka w miodzie !!!! Od Ynkli Pieczony boczek po wiejsku

Tagi:
- Licznik - 004563

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!