Aktualnie jest 466 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Schab po cygańsku : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
Schab po cygańsku
Składniki

1 kg schabu bez kości
50 dag marchwi, pietruszka,
3 cebule
seler
szklanka bulionu (może być z kostki),
4 łyżki musztardy
3-4 ząbki czosnku
kilka goździków
2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

Przepis na chabSchab umyć i pokroić w plastry grubości około 1 cm, natrzeć czosnkiem, posolić i pozostawić na 20 min. Następnie każdy plaster z obu stron dość grubo posmaro­wać musztardą. Marchew, pietruszkę i seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać, dwie posiekać, jed­ną przekroić na ćwiartki. Połowę warzyw ułożyć równą warstwą na dnie naczynia, na nich położyć mięso i przykryć resztą warzyw. Na wierzchu ułożyć ćwiartki cebu­li naszpikowane goździkami.
Dodać olej, przykryć garnek i dusić około godziny na małym ogniu, co jakiś czas podlewając bulionem. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 17 października 2017
Imieniny Antonii, Ignacego, Wiktora
289 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.0/5 (40 głosów oddany-e)

Porada

"Ryba zaprawiona cytryną lub octem nie rozpada się w czasie smażenia."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

GOLONKA Z KAPUSTĄ Pieczony boczek po wiejsku Szaszłyki z jarzyn i boczku SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU Wieprzowina z warzywami

Tagi:
- Licznik - 003124

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!