Aktualnie jest 476 przepis├│w w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karkˇwka w miodzie !!!! Od Ynkli : Doda┼é: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jeste┼Ť w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
Karkˇwka w miodzie !!!! Od Ynkli
Składniki

Czy wiesz, ?e ...



Przepis na karkˇwk? w miodzie wygra? I miejsce w konkursie Knorr'a gdzie g?osowa?o na niego dziesi?tki tysi?cy osˇb.


Karkˇwka w miodzie !!!!! Ynkla
Sk?adniki:


1 - Karkˇwka ( oczywi?cie z ko?ci?, oko?o 2-2.5 kilko )
1 - Kostka roso?owa Knorr'a
1 - P?aska ?y?eczka soli
1 - P?aska ?y?eczka pieprzu
1 - ?y?ka sto?owa Majeranku
1 - P?aska ?y?ka sto?owa s?odkiej papryki
2 - Ma?e cebule
2 - ?y?ki sto?owe miodu naturalnego
0.5 szklanki oleju

á


á

Spos├│b przygotowania

Karkˇwka w miodzie !!!! Od Ynkli. Oszala?em daj? Wam mˇj tajny przepis !!!! Szale?stwo przepisˇw dotkn??o tak?e mnie !!! Czyli Waszego kuchcika Ynkla. Zobaczcie co proponuje Wasz kuchcik ktˇry przez swoje gotowanie rozbi? ju? kilka ma??e?stw.

Karkˇwka w miodzie !!!!! Ynkla
Do dzie?a !!!!!!!!!!!


karkˇwka ynklaKarkˇwk? p?uczemy pod bie??c? wod?. Wierzch nacinamy no?em w szachownic? na oko?o 0.5 cm. Cebulki kroimy w talarki grubo?ci oko?o 1 cm i tyle ile mamy talarkˇw tyle razy przek?uwamy karkˇwk? do pˇ? grubo?ci nast?pnie w otwory wk?adamy nasze cebulki. Dok?adnie nacieramy mi?so pieprzem, sola, majerankiem, papryk? i odstawiamy do lodˇwki na noc. Nast?pnego dnia do brytfanki wlewamy olej wrzucamy mi?sko. Pieczemy karkˇweczk? w temp. oko?o 230-240 stopni przez oko?o 2,5-3 godz. Kostk? roso?ow? Knorr'a rozpuszczamy w pˇ? szklanki gor?cej wody i podlewamy podczas pieczenia karkˇwk?. Miˇd rozpuszczamy w 1/4 szklanki gor?cej wody i odstawiamy. Podczas pieczenia nie mo?emy dopu?ci? do odparowania roso?ku spod naszej karkˇwki bo si? zacznie przypala? od strony ko?ci. Co jaki? czas podlewamy mi?sko odrobin? wody i odwracamy na drug? stron?. Na 20 min. przed ko?cem pieczenia oblewamy mi?so rozpuszczonym miodem i zwi?kszamy troszk? temp. pieczenia. Chodzi o to ?eby na naszej karkˇwce zrobi?a si? delikatna mikro-skorupka z miodu. Podczas pieczenia mo?na te? przykry? na jaki? czas karkˇwk? foli? aluminiow?. Mo?na te? u?y? 2 kostek roso?owych Knorr'a. Zmniejszaj?c ilo?? soli. Mo?na te? w ogˇle nie u?ywa? kostek roso?owych ale wtedy trzeba by by?o przyprawi? mi?so jak?? przypraw? lecz mi?so b?dzie mia?o wtedy nienaturalny posmak "kie?basy z grilla" Wi?kszo?? przypraw "Knoro-podobnych" to sam cukier i sˇl tak?e kostki Knorra'a s? akurat w sam raz.

------------ TO ?ADNA REKLAMA !!!! Bo to im akurat wysz?o. ------------

Karkˇwk? podajemy na pˇ?misku ob?o?onym zielon? sa?at? i udekorowanym warzywami gotowanymi na parze oraz kawa?kami mandarynek.

++++++++++++
Ciekawostka Co jaki? czas jestem poproszony i upieczenie karkˇwki u mojego kolegi. Podczas pieczenia kole? kr?ci si? ca?y czas przy piekarniku i macza kawa?ek chlebka w t?uszczu po?ykaj? go oczywi?cie. Przez ca?y czas pieczenia karkˇwki zjada BOCHENEK chleba.
++++++++++++

Pami?tajcie Wasz kuchcik YNKLA dba o Wasze brzuszki i ?yczy Wam SMACZNEGO !!!!!!!!!!!! Kuchcik YNKLA zaprasza te? do oddawania g?osˇw !!!!!!!!

Z kalorycznymi wyrazami szacunku ..:: YNKLA ::..

Przepis ten wygra? konkurs Knorr'a I miejsce !!!!!!

A tak w ogˇle to w pierwszej setce by?o ?adnych kilka moich przepisˇw podawanych znajomym przez telefon z g?owy. Ka?dy ze znajomych dosta? talerz za 3 stˇwki.


Przepis polecany przez Amiro.pl

 

 

Zdj─Öcia - Kliknij w obrazek:
Komentarze (5):

Jak ju? wystygnie to dopiero jest pychota. Dodany przez: Alex (27-1-2018)

Czytaj?c przepis troch? si? po?mia?em z tego kolesia i bochenka chleba.
A sam talerz wyliza?em .... ale ja g?upi jestem. Przepis OK !
Dodany przez: Tata (04-8-2013)

Dodany przez: PiotrD (02-5-2012)

dobra Dodany przez: jola (19-10-2011)

Dodany przez: Janina (22-4-2011)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowad┼╝ kod: Od┼Ťwie┼╝ i przepisz kod:

Social

Je┼Ťli uwa┼╝asz, ┼╝e przepis jest godny uwagi dodaj go na swoj─ů stron─Ö WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zg┼éo┼Ť b┼é─ůd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik p┼éyn├│w Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik d┼éugo┼Ťci

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Pi─ůtek 03 grudnia 2021
Imieniny Hilarego, Franciszki, Ksawery
336 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.39/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (203 głosów oddany-e)

Porada

"┼Üwie┼╝o┼Ť─ç ryby poznajemy po skrzelach i szcz─Ökach. Je┼╝eli s─ů ciemnor├│┼╝owe i przylegaj─ů do cia┼éa, ryby s─ů ┼Ťwie┼╝e. Je┼╝eli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... wi─Öcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

GOLONKA Z KAPUST? SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI Schab wieprzowy z papryk? SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU SCHAB PO DEBRECZY?SKU

Tagi:
- Licznik - 026977

 

 


 

Dzi─Ökujemy, Tw├│j komentarz zostanie sprawdzony przez administracj─Ö!