Aktualnie jest 476 przepisĂłw w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Karkówka w miodzie !!!! Od Ynkli : DodaĹ‚: Amiro | Dnia: 15-3-2011
JesteĹ› w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
Karkówka w miodzie !!!! Od Ynkli
Składniki

Czy wiesz, ?e ...



Przepis na karkówk? w miodzie wygra? I miejsce w konkursie Knorr'a gdzie g?osowa?o na niego dziesi?tki tysi?cy osób.


Karkówka w miodzie !!!!! Ynkla
Sk?adniki:


1 - Karkówka ( oczywi?cie z ko?ci?, oko?o 2-2.5 kilko )
1 - Kostka roso?owa Knorr'a
1 - P?aska ?y?eczka soli
1 - P?aska ?y?eczka pieprzu
1 - ?y?ka sto?owa Majeranku
1 - P?aska ?y?ka sto?owa s?odkiej papryki
2 - Ma?e cebule
2 - ?y?ki sto?owe miodu naturalnego
0.5 szklanki oleju

 


 

SposĂłb przygotowania

Karkówka w miodzie !!!! Od Ynkli. Oszala?em daj? Wam mój tajny przepis !!!! Szale?stwo przepisów dotkn??o tak?e mnie !!! Czyli Waszego kuchcika Ynkla. Zobaczcie co proponuje Wasz kuchcik który przez swoje gotowanie rozbi? ju? kilka ma??e?stw.

Karkówka w miodzie !!!!! Ynkla
Do dzie?a !!!!!!!!!!!


karkówka ynklaKarkówk? p?uczemy pod bie??c? wod?. Wierzch nacinamy no?em w szachownic? na oko?o 0.5 cm. Cebulki kroimy w talarki grubo?ci oko?o 1 cm i tyle ile mamy talarków tyle razy przek?uwamy karkówk? do pó? grubo?ci nast?pnie w otwory wk?adamy nasze cebulki. Dok?adnie nacieramy mi?so pieprzem, sola, majerankiem, papryk? i odstawiamy do lodówki na noc. Nast?pnego dnia do brytfanki wlewamy olej wrzucamy mi?sko. Pieczemy karkóweczk? w temp. oko?o 230-240 stopni przez oko?o 2,5-3 godz. Kostk? roso?ow? Knorr'a rozpuszczamy w pó? szklanki gor?cej wody i podlewamy podczas pieczenia karkówk?. Miód rozpuszczamy w 1/4 szklanki gor?cej wody i odstawiamy. Podczas pieczenia nie mo?emy dopu?ci? do odparowania roso?ku spod naszej karkówki bo si? zacznie przypala? od strony ko?ci. Co jaki? czas podlewamy mi?sko odrobin? wody i odwracamy na drug? stron?. Na 20 min. przed ko?cem pieczenia oblewamy mi?so rozpuszczonym miodem i zwi?kszamy troszk? temp. pieczenia. Chodzi o to ?eby na naszej karkówce zrobi?a si? delikatna mikro-skorupka z miodu. Podczas pieczenia mo?na te? przykry? na jaki? czas karkówk? foli? aluminiow?. Mo?na te? u?y? 2 kostek roso?owych Knorr'a. Zmniejszaj?c ilo?? soli. Mo?na te? w ogóle nie u?ywa? kostek roso?owych ale wtedy trzeba by by?o przyprawi? mi?so jak?? przypraw? lecz mi?so b?dzie mia?o wtedy nienaturalny posmak "kie?basy z grilla" Wi?kszo?? przypraw "Knoro-podobnych" to sam cukier i sól tak?e kostki Knorra'a s? akurat w sam raz.

------------ TO ?ADNA REKLAMA !!!! Bo to im akurat wysz?o. ------------

Karkówk? podajemy na pó?misku ob?o?onym zielon? sa?at? i udekorowanym warzywami gotowanymi na parze oraz kawa?kami mandarynek.

++++++++++++
Ciekawostka Co jaki? czas jestem poproszony i upieczenie karkówki u mojego kolegi. Podczas pieczenia kole? kr?ci si? ca?y czas przy piekarniku i macza kawa?ek chlebka w t?uszczu po?ykaj? go oczywi?cie. Przez ca?y czas pieczenia karkówki zjada BOCHENEK chleba.
++++++++++++

Pami?tajcie Wasz kuchcik YNKLA dba o Wasze brzuszki i ?yczy Wam SMACZNEGO !!!!!!!!!!!! Kuchcik YNKLA zaprasza te? do oddawania g?osów !!!!!!!!

Z kalorycznymi wyrazami szacunku ..:: YNKLA ::..

Przepis ten wygra? konkurs Knorr'a I miejsce !!!!!!

A tak w ogóle to w pierwszej setce by?o ?adnych kilka moich przepisów podawanych znajomym przez telefon z g?owy. Ka?dy ze znajomych dosta? talerz za 3 stówki.


Przepis polecany przez Amiro.pl

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Komentarze (5):

Jak ju? wystygnie to dopiero jest pychota. Dodany przez: Alex (27-1-2018)

Czytaj?c przepis troch? si? po?mia?em z tego kolesia i bochenka chleba.
A sam talerz wyliza?em .... ale ja g?upi jestem. Przepis OK !
Dodany przez: Tata (04-8-2013)

Dodany przez: PiotrD (02-5-2012)

dobra Dodany przez: jola (19-10-2011)

Dodany przez: Janina (22-4-2011)

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest PiÄ…tek 03 grudnia 2021
Imieniny Hilarego, Franciszki, Ksawery
336 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.39/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.4/5 (203 głosów oddany-e)

Porada

"Pieczeń nie straci miękkości, jeśli po wyłączeniu dopływu ciepła pozostawimy ją jeszcze przez 10 min w uchylonym piekarniku (soki rozejdą się równomiernie wewnątrz pieczeni)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Pieczony boczek po wiejsku GOLONKA Z KAPUST? Miodowe ?eberka z cukini? SCHAB WIEPRZOWY PO ALZACKU Wieprzowina z warzywami

Tagi:
- Licznik - 026978

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!