Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
GOLONKA Z KAPUSTĄ : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
GOLONKA Z KAPUSTĄ
Składniki

1 kg golonki bez kości
15 dag wędzonej słoniny
10 dag cebuli
50 dag kwaszonej kapusty
1 listek laurowy trochę kminku
5 g pieprzu mielonego
sól

Sposób przygotowania

Potrawy z wieprzowiny - GolonkaOddzielone od kości mięso ze skórką pokrajać w plastry na 8 porcji i ułożyć na folii aluminiowej. Pokrajaną w plastry wędzoną słoninę stopić w rondlu i podrumienić z pokrajaną w drobną kostkę cebulą. Oprószyć pieprzem, kminkiem, solą, dodać listek laurowy, zmieszać z kwaszoną kapustą. Podzielić na 8 części, polać tą masą znajdujące się już na folii plastry golonki. Owinąć w folię, położyć w żaroodpornym naczyniu lub w brytfannie, piec godzinę na silniejszym od średniego ogniu.

Podawać w folii.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Czwartek 21 czerwca 2018
Imieniny Alicji, Alojzego, Rudolfa
171 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SCHAB PO DEBRECZYŃSKU Schab inaczej WĄTRÓBKA SMAŻONA Szaszłyki z jarzyn i boczku SCHAB WIEPRZOWY W FOLII ALUMINIOWEJ

Tagi:
- Licznik - 003807

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!