Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
GOLONKA Z KAPUSTĄ : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
GOLONKA Z KAPUSTĄ
Składniki

1 kg golonki bez kości
15 dag wędzonej słoniny
10 dag cebuli
50 dag kwaszonej kapusty
1 listek laurowy trochę kminku
5 g pieprzu mielonego
sól

Sposób przygotowania

Potrawy z wieprzowiny - GolonkaOddzielone od kości mięso ze skórką pokrajać w plastry na 8 porcji i ułożyć na folii aluminiowej. Pokrajaną w plastry wędzoną słoninę stopić w rondlu i podrumienić z pokrajaną w drobną kostkę cebulą. Oprószyć pieprzem, kminkiem, solą, dodać listek laurowy, zmieszać z kwaszoną kapustą. Podzielić na 8 części, polać tą masą znajdujące się już na folii plastry golonki. Owinąć w folię, położyć w żaroodpornym naczyniu lub w brytfannie, piec godzinę na silniejszym od średniego ogniu.

Podawać w folii.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 24 października 2018
Imieniny Arety, Marty, Marcina
296 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.2/5 (54 głosów oddany-e)

Porada

"Przykry zapach ryby w mieszkaniu można zmniejszyć dodając do gotującej się ryby łyżkę mleka."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI Schab po cygańsku WĄTRÓBKA SMAŻONA Szaszłyki z jarzyn i boczku Schab wieprzowy z papryką

Tagi:
- Licznik - 004165

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!