Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
BITKI WIEPRZOWE DUSZONE : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z wieprzowiny
BITKI WIEPRZOWE DUSZONE
Składniki

50 dag szynki lub łopatki
1/2 łyżeczki rozmarynu i lubczyku
po 1/4 łyżeczki estragonu i szałwii
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 szklanka rosołu
smalec
sól
pieprz
2 łyżki posiekanej naci pietruszki i szczypiorku

Sposób przygotowania

przepis na bitkiUmyte mięso oczyścić, pokrajać w cienkie plasterki i zbić tłuczkiem. Natrzeć je posiekanym czosnkiem wymieszanym z rozdrobnionymi ziołami i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz, ułożone jeden na drugim. Następnie usmażyć na smalcu lekko rumieniąc, przełożyć do rondla i dodać drobno posiekaną cebulę. Podlać rosołem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, w miarę potrzeby podlewając rosołem sosu powinno być bardzo mało. Gdy mięso będzie miękkie, przyprawić je do smaku solą i pieprzem, wymieszać z posiekaną zieleniną. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 20 kwietnia 2018
Imieniny Agnieszki, Amalii, Czecha
109 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (53 głosów oddany-e)

Porada

"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

SCHAB WIEPRZOWY NADZIEWANY GRZYBAMI Karkówka w miodzie !!!! Od Ynkli Schab po cygańsku Pieczony boczek po wiejsku Miodowe żeberka z cukinią

Tagi:
- Licznik - 004043

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!