Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
50 dag szynki lub łopatki
1/2 łyżeczki rozmarynu i lubczyku
po 1/4 łyżeczki estragonu i szałwii
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 szklanka rosołu
smalec
sól
pieprz
2 łyżki posiekanej naci pietruszki i szczypiorku
Umyte mięso oczyścić, pokrajać w cienkie plasterki i zbić tłuczkiem. Natrzeć je posiekanym czosnkiem wymieszanym z rozdrobnionymi ziołami i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godz, ułożone jeden na drugim. Następnie usmażyć na smalcu lekko rumieniąc, przełożyć do rondla i dodać drobno posiekaną cebulę. Podlać rosołem i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, w miarę potrzeby podlewając rosołem sosu powinno być bardzo mało. Gdy mięso będzie miękkie, przyprawić je do smaku solą i pieprzem, wymieszać z posiekaną zieleniną. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Sobota 23 lutego 2019
Imieniny Damiana, Romana, Romany
53 dzień roku
"Świeżość ryby poznajemy po skrzelach i szczękach. Jeżeli są ciemnoróżowe i przylegają do ciała, ryby są świeże. Jeżeli zbyt ciemne lub bladawe - nie."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Miodowe żeberka z cukinią Szaszłyki z jarzyn i boczku WĄTRÓBKA SMAŻONA Schab wieprzowy z papryką Schab po cygańsku
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!