Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Twarożek wiosenny : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z sera
Twarożek wiosenny
Składniki

40 dag białego sera,
0.5 szklanki śmietany 18%
pęczek rzodkiewek
mały ogórek
po pół pęczka koperku, szczypiorku i rzeżuchy
biały pieprz
sól

Sposób przygotowania

Ser rozetrzeć. Rzodkiewki umyć, odsączyć i pokroić w cienkie pla­sterki. Ogórek obrać i też pokroić w plasterki. Zieleninę opłukać, osuszyć, posiekać. Do twarogu do­dać rzodkiewki, ogórek i połowę zieleniny, wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do salaterki.
Udekoro­wać resztą posiekanej zieleniny i zaraz podawać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Sobota 20 października 2018
Imieniny Ireny, Kleopatry, Witalisa
292 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (51 głosów oddany-e)

Porada

"Zwietrzałą kawę ziarnistą można odświeżyć, zalewając ją w rondelku na 10 minut świeżą, zimną wodą. Następnie odcedzić na sicie, osuszyć i rzucić na gorącą patelnię idealnie czystą i leciutko posypaną cukrem pudrem. Potrząsnąć patelnią parę razy, kawę zaraz zemleć i zaparzyć. Kawa taka nie nadaje się już do przechowywania"
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

BIAŁY SER NA GORĄCO SER ŻÓłTY SMAŻONY Twarożek na słodko Małdrzyki Krakowskie Pierogi Leniwe

Tagi:
- Licznik - 003722

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!