Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
30 dag sera warmińskiego
1 jajo
1 łyżka mleka
1 łyżka mąki
tarta bułka db obtaczania
tłuszcz do smażenia
Ser pokrajać na kawałki wielkości pudełka zapałek. Jajo umyć, wybić ze skorupki, wymieszać dokładnie z mlekiem. W przygotowanej mieszaninie zanurzać porcje sera, otaczać w przesianej mące, ponownie zanurzyć w jaju, a następnie otoczyć W tartej bułce. Przygotowany w ten sposób ser smażyć po obu stronach, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Gdy się równomiernie zrumieni, układać na ogrzanym półmisku, posypywać posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Podawać z dodatkiem surówek i z ciemnym pieczywem.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Niedziela 22 kwietnia 2018
Imieniny Łukasza, Kai, Nastazji
111 dzień roku
"Noże myjemy w letniej wodzie, bo od gorącej stają się tępe."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Pierogi Leniwe Twarożek czosnkowy Twarożek wiosenny Twarożek na słodko Małdrzyki Krakowskie
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!