Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
Małdrzyki Krakowskie : Dodał: Amiro | Dnia: 16-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z sera
Małdrzyki Krakowskie
Składniki

50 dag białego sera
ok. 3/4 szklanki mąki
5 dag masła
4 jaja
4 łyżki śmietany
olej do smażenia
sól

Sposób przygotowania

Ser zemleć w maszynce i ucierać, dodając roztrzepane jaja, sto­pione i ostudzone masło, śmieta­nę, mąkę i szczyptę soli. Ciasto powinno mieć konsystencję ciasta biszkoptowego. Na głębokiej patelni rozgrzać olej i formować łyżką niewielkie placuszki. Rumienić je z obydwu stron.


Podawać na ciepło z dodatkiem surówki lub sosu.
Można też przyrządzić małdrzyki na słodko.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Piątek 19 stycznia 2018
Imieniny Erwiny, Henryka, Mariusza
18 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.1/5 (46 głosów oddany-e)

Porada

"Do przyrządzania potraw Chińczycy używają woka. Jest to zrobiona z żelaza duża i masywna patelnia z półokrągłym dnem."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Twarożek czosnkowy Twarożek na słodko Twarożek wiosenny SER ŻÓłTY SMAŻONY Pierogi Leniwe

Tagi:
- Licznik - 003203

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!