Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
KUTIA MAŁOPOLSKA: Dodał: Amiro | Dnia: 31-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z kaszy, ryżu itp.
KUTIA MAŁOPOLSKA
Składniki

3/4 szklanki pszenicy ( bez łusek )
1 szklanka maku
0.5 szklanki miodu
torebka cukru waniliowego
1 śmietanka
50 g rumu
10 dag bakalii
cukier puder
bita śmietana

Sposób przygotowania

Sprawdzone przepisy na wigilję - Kuchnia Polska - Przepisy KulinarnePszenicę zalać 2 szklankami osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu aż woda się wygotuje. Zostawić w garnku do wystudzenia. Mak sparzyć, przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, a potem utrzeć, dodając miód i cukier waniliowy. Połączyć z ugotowaną i wystudzoną pszenicą, dodać śmietankę, rum, bakalie orzechy i migdały oraz cukier puder. Wymieszać. Uformować porcje, przybrać bitą śmietaną. Pszenice można zastąpić pęczakiem lub ryżem.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Środa 25 kwietnia 2018
Imieniny Jarosława, Marka, Wiki
114 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 2.32/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 2.3/5 (47 głosów oddany-e)

Porada

"Noże myjemy w letniej wodzie, bo od gorącej stają się tępe."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

KASZA JAGLANA Z PAPRYKĄ Nadzienie z kaszy i grzybów lub ryby

Tagi:
- Licznik - 003460

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!