Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!
3/4 szklanki pszenicy ( bez łusek )
1 szklanka maku
0.5 szklanki miodu
torebka cukru waniliowego
1 śmietanka
50 g rumu
10 dag bakalii
cukier puder
bita śmietana
Pszenicę zalać 2 szklankami osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu aż woda się wygotuje. Zostawić w garnku do wystudzenia. Mak sparzyć, przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, a potem utrzeć, dodając miód i cukier waniliowy. Połączyć z ugotowaną i wystudzoną pszenicą, dodać śmietankę, rum, bakalie orzechy i migdały oraz cukier puder. Wymieszać. Uformować porcje, przybrać bitą śmietaną. Pszenice można zastąpić pęczakiem lub ryżem.
Zdjęcia - Kliknij w obrazek:
Brak zdjęć w albumie
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.
Dodaj komentarz:
Anty Spam, wprowadż kod:
Odśwież i przepisz kod:
Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości
Amiro Datownik
Dzisiaj jest
Wtorek 10 grudnia 2019
Imieniny Danieli, Bohdana, Julii
343 dzień roku
"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad
Skocz do kategorii:
Inne przepisy w tej kategorii:
Nadzienie z kaszy i grzybów lub ryby KASZA JAGLANA Z PAPRYKĄ
Tagi:
Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!