Aktualnie jest 474 przepisów w 29 kategoriach!  

Rss | Kuchnia Polska
KASZA JAGLANA Z PAPRYKĄ : Dodał: Amiro | Dnia: 15-3-2011
Jesteś w kategorii: Potrawy z kaszy, ryżu itp.
KASZA JAGLANA Z PAPRYKĄ
Składniki

20 dag kaszy jaglanej
300 ml mleka
300 ml wody
1 czerwona papryka
1 cebula
2 łyżki masła
10 dag ostrego startego sera (cheddar)
4 łyżki drobno pokrojonego koperku
sól

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Z papryki wyjąć gniazdo nasienne i pokroić drobno. Kaszę opłukać i osaczyć na sicie. W garnku podgrzać masło, włożyć cebulę i podsmażyć przez 3-4 minuty. Dodać kaszę i prażyć przez kilka minut. Zagotować mleko z wodą do kaszy, wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu ok. 30-40 minut (po 20 minutach kaszę zamieszać).
Ugotowaną kaszę wymieszać z połową startego sera i koperkiem.

Doprawić solą, posypać resztą sera i od razu podawać.

 

 

Zdjęcia - Kliknij w obrazek:

Brak zdjęć w albumie

Komentarze (0):

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Dodasz coś od siebie ?.

Dodaj komentarz:

Anty Spam, wprowadż kod: Odśwież i przepisz kod:

Social

Jeśli uważasz, że przepis jest godny uwagi dodaj go na swoją stronę WWW lub na forum.

 

Dodaj przepis na www (html) Dodaj przepis na forum (bbcode)

 

Co Ty na to !?

 

Panel nawigacyjny:

Dodaj Przepis Zgłoś błąd w opisie Powiadom znajomego Wersja do wydruku Przelicznik płynów Przelicznik wag Przelicznik temperatur Kuchenka gazowa temeratury Czas gotowania warzyw Przelicznik długości

Amiro Datownik

Dzisiaj jest Wtorek 23 lipca 2019
Imieniny Sławy, Sławosza, Żelisławy
203 dzień roku

Zagłosuj na przepis:
  • Aktualnie 1.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Głosy: 1.9/5 (60 głosów oddany-e)

Porada

"Dziczyzna wymaga skruszenia. Kiedyś odbywało się to poprzez zawieszenie ubitej i wypatroszonej (nie dotyczy zająca) sztuki w przewiewnym miejscu na kilka a nawet kilkanaście dni (zimą)."
... więcej porad

 

Skocz do kategorii:

Inne przepisy w tej kategorii:

Nadzienie z kaszy i grzybów lub ryby KUTIA MAŁOPOLSKA

Tagi:
- Licznik - 004347

 

 


 

Dziękujemy, Twój komentarz zostanie sprawdzony przez administrację!